مقدم | شهرآرانیوز؛ با سرد شدن هوا، ذائقه ما هم به سمت انتخاب غذاهای گرم و پرکالری میرود، مانند انواع آش و سوپ که در سبد غذایی ما ایرانیها جایگاهی ویژه هم دارند. یکی از این آشهای خوشمزه که مخصوص خطه خراسان است آش گندم یا دانک است که طعمی شبیه به حلیمهای محلی دارد. غلظت آن هم در انتهای پخت به حد حلیم میرسد و حسابی کش میآید. توصیه میکنیم حتما پخت این آش خوشمزه را یک بار هم شده امتحان کنید.
پیاز متوسط
یک عدد
گوشت گوسفندی
۱۵۰ گرم
نخود
نصف پیمانه
گندم پوست کنده
۲ پیمانه
نمک
به میزان لازم
روغن
به میزان لازم
فلفل سیاه و زردچوبه
به میزان لازم
تره کوهی
۳ قاشق غذاخوری
گندم و نخود را که از شب قبل خیس کردهاید، همراه با گوشت درون قابلمهای بریزید و به آن آب اضافه کنید. سپس ظرف را روی اجاق بگذارید. آب که جوش آمد، کف روی آن را بردارید و سبزی را به آن اضافه و شعله را کم کنید. بعد یک ساعت هم نمک را به آن بیفزایید.
پیاز را نگینی خرد کنید و همراه با روغن تفت بدهید. پیازها که طلایی و نرم شد، ادویه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید تا طعم خامی زردچوبه گرفته شود.
در سومین ساعت پخت، گوشت پخته را خارج و ریش ریش کنید و همراه با پیاز داغ به آش اضافه کنید. در یک ساعت باقی مانده از پخت، آش را مرتب هم بزنید تا هم ته نگیرد هم حسابی لعاب بدهد و غلیظ شود.
*گوشت همراه با استخوان طعم خیلی بهتری به غذایتان میدهد.
*تره کوهی به آشتان لعاب میدهد. به سلیقه خودتان میتوانید جایگزینی برای آن انتخاب کنید یا اصلا درون آش سبزی نریزید.
*میزان زردچوبه را اگر کمی بیشتر بگیرید، آش خوشرنگتر میشود.